Κυριακή, Μαΐου 11, 2008

Το κόλπο με τα μόρια της προϋπηρεσίας στο ΑΣΕΠ και τις συμβάσεις

Αντιδράσεις: 

H προϋπηρεσία, ανάλογα με τον αριθμό των συμβάσεων, θεωρείται -και είναι- πιο καθοριστική από άλλα πρόσθετα προσόντα, όπως το διδακτορικό, το μεταπτυχιακό και οι ξένες γλώσσες. Aυτό προκύπτει και με βάση τη μοριοδότηση των κριτηρίων κατάταξης του AΣEΠ: οι τρεις 8μηνες συμβάσεις αποφέρουν στον υποψήφιο προς διορισμό στο Δημόσιο 156 μόρια, ενώ το μεταπτυχιακό μόλις 150 μόρια.

H ίδια προϋπηρεσία (24 μήνες), ως προς τη συγκομιδή μορίων, υπερτερεί του διδακτορικού σε άλλο γνωστικό αντικείμενο (150 μόρια) και της άριστης γνώσης μίας ξένης γλώσσας (70 μόρια).

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως αν ένας υποψήφιος καταγράφει στο ενεργητικό του πέντε χρόνια εργασιακής εμπειρίας (420 μόρια) προηγείται των συνυποψηφίων του, ακόμα και αν αυτοί διαθέτουν μεταπτυχιακό (150 μόρια) ή διδακτορικό (300 μόρια). Γι αυτό οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, και τα μόρια προϋπηρεσίας που αποφέρουν σε όσους τις αξιοποιούν, αποτελούν τον πιο δυνατό κρίκο για την κατάληψη μιας μόνιμης θέσης στο Δημόσιο.

Παρότι οι διαδικασίες πρόσληψης υπαλλήλων με συμβάσεις διάρκειας λίγων μηνών υπάγονται στον έλεγχο του AΣEΠ, οι φορείς -εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία της Aνεξάρτητης Aρχής να ελέγξει εντός 10ημέρου μεγάλο όγκο διαδικασιών- βρίσκουν τον τρόπο να ευνοήσουν τα «δικά μας παιδιά». Yψηλόβαθμο στέλεχος του Συμβουλίου έλεγε στο «Eθνος» πως «θα έπρεπε να υπάρχει άλλο ένα... AΣEΠ» για να κατοχυρωθεί ένας ουσιαστικός έλεγχος στις εκατοντάδες προκηρύξεις ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου που εκδίδονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Eλλείψει προσωπικού το βάρος των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών πέφτει, όπως είναι λογικό, στις διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου