Δευτέρα, Φεβρουαρίου 09, 2009

Οι χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία της Αυστραλίας, άραγε το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει εκλογές?!

Αντιδράσεις: 
Στην Αυστραλία οι νεκροί πιθανολογείται πως θα ξεπεράσου τους 200, μέχρι τώρα πάνω από 130 θάνατοι έχουν επιβεβαιωθεί από τις αρχές...

Οι φωτιές έχουν επίσης αποτεφρώσει πάνω από 750 σπίτια και εκτάσεις 330,000 εκταρίων εξαφανίζοντας απ' το χάρτη ακόμα και ολόκληρες κωμοπόλεις...

Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις σε κατάσταση συναγερμού και δημιούργησε ειδικά ταμεία έκτακτης ενίσχυσης των πυροπαθών, ενώ αντιμετώπισε έντονες πιέσεις από τον αρχηγό του κόμματος των Πρασίνων, Bob Brown, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να σκληρύνει την πολιτική της για την κλιματική αλλαγή προκειμένου να μειώσει τους κινδύνους να υπάρξουν και άλλες τέτοιες θερινές καταστροφές στο μέλλον.

The leader of the Green party, Bob Brown said summer fires would get worse unless Australia and other nations showed more leadership on reducing greenhouse gas emissions.

"It's a sobering reminder of the need for this nation and the whole world to act and put at a priority our need to tackle climate change," he said.

πηγή: BBC

Ενώ ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Malcolm Turnbull περιορίστηκε στο να δηλώσει πως είναι συγκλονιστικό τόσο το τίμημα σε ανθρώπινες ζωές όσο και οι φόβοι πως αυτό θα μεγαλώσει.
"It is a shocking death toll and the fear is that it will grow."

πηγή: The Australian

Έτσι αντιμετωπίζει ένα ώριμο πολιτικό σύστημα οποιαδήποτε εθνική καταστροφή, σε αντίθεση με το τι είχε γίνει στην Ελλάδα στις καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού του 2007.

Όπου ακούγαμε για τον δήθεν ανύπαρκτο κρατικό μηχανισμό, τα δήθεν κομματικά στελέχη, την δήθεν ανικανότητα της κυβέρνησης και οτιδήποτε άλλο ευτράπελο κατέβαινε στην κούτρα (όπως λένε στο χωρίο μου) του Γ. Παπανδρέου και του κάθε πικραμένου. Ο οποίος κ. Παπανδρέου δεν έχασε την ευκαιρία τότε να περιφερθεί σε διεθνή ΜΜΕ όπως το BBC για να δηλώσει πόσο καλύτερα θα αντιμετώπιζε την κατάσταση αυτός.

Λοιπών, κ. Παπανδρέου, στην Αυστραλία που έχει ένα από τα πλέων εύρυθμα πολιτικά συστήματα, ένα κράτος με άριστες υποδομές και μηχανισμούς. Για τους πάνω από 130 νεκρούς και για τα τουλάχιστον 750 καμένα σπίτια, μήπως φταίνε οι κομματικές επιλογές στη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού από δεξιούς ομογενείς;
"Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την περιβαλλοντική καταστροφή που συμβαίνει αυτές τις ημέρες στη χώρα μας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, εντοπίζοντας τις κυβερνητικές ευθύνες στη διάλυση των υπηρεσιών του κράτους, όπως είπε, και τον υπηρεσιών που αντιμετωπίζουν τις φωτιές με την κομματοκρατία που έχει επιβάλλει και την έλλειψη σχεδιασμού. Μέσα σε αυτό το κλίμα ο ηρωισμός των πυροσβεστών και η προσφορά των εθελοντών που είναι πράγματι μεγάλη αλλά δεν αρκεί, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ."

πηγή


Αφιερωμένο στον μικρό πρίγκιπα Γεώργιο Β΄...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου