Τετάρτη, Μαΐου 06, 2009

Η αποχωρούσα νοημοσύνη…

Αντιδράσεις: 
Η "αθώωση" του Παυλίδη προήλθε μέσα από μια διαδικασία την οποία υπαγορεύει το Σύνταγμα και ο ισχύον Νόμος, όπως διαμορφώθηκε μετά από τη Συνταγματική Αναθεώρηση του 2001, από το ΠΑΣΟΚ.

Το ότι ο ισχύον Νόμος δεν είναι επαρκής είναι ηλίου φαεινότερο. Είναι φυσικό όμως τα μεγάλα λόγια για πάταξη της διαφθοράς να μην έχουν αντίκρισμα όταν η Ελλάδα είναι η μοναδική Δυτική Χώρα της οποίας ο πολιτικός κόσμος αρνείται να υπαχθεί στη Δικαιοσύνη.

Όλα αυτά βέβαια δεν θα μας απασχολούσαν σήμερα αν στην τελευταία Συνταγματική Αναθεώρηση, αυτή του 2007, δεν είχε αποχωρήσει από τη διαδικασία το ΠΑΣΟΚ.

Καθώς η Κυβέρνηση είχε καταθέσει πρόταση αναθεώρησης 38 άρθρων του Συντάγματος, κι από τα 38 άρθρα ψηφίστηκαν μόνο τέσσερα.

Αν το ΠΑΣΟΚ κοπτόταν τόσο πολύ για τη διαφάνεια, γιατί συναίνεσε πχ στην κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου των βουλευτών και δεν μπόρεσε να συναινέσει στην αναθεώρηση του άρθρου 86 για τα περί ευθύνης υπουργών;

Γιατί ο Γιωργάκης στις 4 Φεβρουαρίου του 2007 δήλωνε: "Η αποχώρησή μας από την αναθεωρητική διαδικασία είναι επιβεβλημένη πράξη ευθύνης, σεβασμού των περιεχομένων της Συνταγματικής αναθεώρησης. Είναι πράξη αξιοπρέπειας".

Αυτή είναι ΕΥΘΥΝΗ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ έτσι; Αυτοί που έβαλαν ταφόπλακα στη μοναδική ευκαιρία αλλαγής του ισχύοντος καθεστώτος περί ευθύνης υπουργών, τώρα σαν "Πόντιοι Πιλάτοι" νίπτουν τας χείρας τους.

Εγκαλούσε το ΠΑΣΟΚ τη Νέα Δημοκρατία πως δεν αφήνει τους Βουλευτές της να ψηφίσουν κατά συνείδηση, μιλά το ΠΑΣΟΚ που στο παρελθόν δεν έχει διστάσει να ελέγξει τους βουλευτές του με τα περίφημα χρωματιστά ψηφοδέλτια κατά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας το 1985.

Αμέσως μετά την ψηφοφορία, το ΠΑΣΟΚ ανακάλυψε πως η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφία στη Βουλή. Παραβλέποντας πως όταν αυτό νομοθετούσε το 2001, προέβλεψε πως παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο γίνεται με απόφαση της ΑΠΟΛΥΤΗΣ πλειοψηφίας, κι όχι της σχετικής.

Αν όμως οι τσάμπα μάγκες του ΠΑΣΟΚ επιμένουν, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Ας κάνει πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης, απλά πράγματα.

Όσο για το πως αισθάνεται ο κόσμος, είμαι σίγουρος πως πέρα από τη γενικότερη απαξίωση ξέρει να ξεχωρίζει και να αναγνωρίζει πως οι Νεοδημοκράτες είναι πολύ ερασιτέχνες σε κάποια πράγματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου