Δευτέρα, Μαΐου 11, 2009

Ομιλία Καραμανλή στην περιφερειακή διάσκεψη της ΟΝΝΕΔ, στη Θεσσαλονίκη, με άρωμα ΔΑΠ και φοιτητικών εκλογών!

Αντιδράσεις: 
Σε αντίθεση με την εμφάνιση του «please mind the GAP» στο ΤΕΙ Αθήνας, όπου το ρίγος που διαπερνούσε τους Νεολαίους του ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη της ΠΑΣΠ ήταν κάτι περισσότερο από πασιφανές, σαν άκουγαν αμήχανα τον πρόεδρο τους να χάνεται κάπου στη μετάφραση…

Ο Κώστας Καραμανλής, είχε την ευκαιρία να νιώσει τον παλμό που προκαλούσαν οι νεολαίοι της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, κατά την ομιλία του στη διάσκεψη της ΟΝΝΕΔ.

Ο Πρωθυπουργός μεταξύ άλλων είπε:
  • «Η εμπιστοσύνη σας είναι η μεγάλη μας δύναμη. Τιμώ, τιμούμε όλοι, τους αγώνες σας. Ακούμε και αξιοποιούμε τις προτάσεις σας, τις ιδέες που έρχονται από εσάς. Αποδεικνύεστε πρωτοπόροι στους κοινούς μας αγώνες. Αποδεικνύετε διαχρονικά ότι είστε δύναμη μεταρρύθμισης, δύναμη ευθύνης και, πάνω απ΄ όλα, δύναμη προοπτικής για τη νέα γενιά».

  • «Οι προτάσεις, που μαζί διαμορφώσαμε, γίνονται σήμερα πράξη. Γίνονται κεκτημένο για τη νέα γενιά. Γίνονται μοχλός αλλαγής για το καλύτερο. Ο νόμος-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θεμελιώνει την αυτονομία και διασφαλίζει την ποιοτική αναβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Ο νόμος για τα μεταπτυχιακά ανοίγει για τα Πανεπιστήμιά μας δίαυλους επικοινωνίας και κοινής δράσης με τα αντίστοιχα ιδρύματα του εξωτερικού. Για πρώτη φορά, γίνεται συστηματική προσπάθεια σύνδεσης της Εκπαίδευσης με την Οικονομία και τα επαγγέλματα του μέλλοντος».
Για πάνω από 20 χρόνια η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων σπουδαστών και φοιτητών. Εμπιστοσύνη αταλάντευτη, αδιαπραγμάτευτη. Εμπιστοσύνη η οποία ανανεώνετε κάθε χρόνο από σχεδόν 70.000 φοιτητές και σπουδαστές. Εμπιστοσύνη που εδραιώνεται και μεγαλώνει με τα χρόνια.
Εκεί όπου το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να βολέψει τα δικά του παιδία, εκεί όπου οι πανελλαδικές δεν αφήνουν περιθώρια διορισμού στις σχολές. Το ΠΑΣΟΚ, η ΠΑΣΠ και οι πολιτικές τους, γνωρίζουν κάθε χρόνο την ίδια επαναλαμβανόμενη, συντριπτική και ηχηρή ήττα.

Έτσι και φέτος, θα πούμε ΟΧΙ στην ΠΑΡΑΚΜΗ, ΟΧΙ στην ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΟΧΙ στο ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ.

Στις 13 Μαΐου, ψηφίζουμε ΙΔΕΕΣ, ψηφίζουμε ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ψηφίζουμε ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου