Δευτέρα, Μαΐου 11, 2009

e-tipos: Προσλήψεις-εξπρές στους ΟΤΑ μέσω ΟΑΕΔ

Αντιδράσεις: 
Τριετή απασχόληση, με κανονικό μισθό και ένσημα, θα έχουν οι 20.000 άνεργοι οι οποίοι θα τοποθετηθούν στους ΟΤΑ και στις δημοτικές επιχειρήσεις, μέσω του ΟΑΕΔ. Η διαδικασία των προσλήψεων θα ξεκινήσει τον Ιούνιο και η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει από μια επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν 3 μέλη της ΚΕΔΚΕ και 2 της κυβέρνησης.

Οι τοποθετήσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε «επίδομα απασχόλησης». Οι άνεργοι που θα επιλεγούν για τους ΟΤΑ θα υπογράφουν συμβάσεις στις οποίες θα αναφέρεται ότι δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος δημιουργίας μιας ακόμη «γενιάς συμβασιούχων» που θα αναζητούν τη μονιμοποίησή τους μέσω της δικαστικής οδού.

Αυτό κατέστη σαφές χθες, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης την οποία πραγματοποίησε στα γραφεία της ΚΕΔΚΕ η αρμόδια υπουργός, κυρία Φάνη Πετραλιά, μαζί με το διοικητή του ΟΑΕΔ, κ. Γ. Βερναδάκη.

Στο πλαίσιο αυτό, διευκρινίστηκε ότι οι 20.000 άνεργοι οι οποίοι θα προσληφθούν στους ΟΤΑ θα λαμβάνουν τουλάχιστον τον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα (739,56 ευρώ το μήνα) και θα έχουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Επίσης, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο την οποία δημοσίευσε ο ΕΤ.Κ, όσοι τοποθετηθούν στους ΟΤΑ δεν θα επιτρέπεται να έχουν υπερωριακή απασχόληση, να εργάζονται τις νυχτερινές ώρες, τις Κυριακές και τις αργίες. Οσοι δήμοι έχουν περισσότερους από 5.000 κατοίκους θα καλύψουν το 70% των θέσεων από ανέργους οι οποίοι λαμβάνουν το τακτικό επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Το υπόλοιπο 30% θα καλύπτεται από άτομα τα οποία διαθέτουν κάρτα ανεργίας. Το ακριβώς αντίστροφο θα ισχύει για όσους δήμους έχουν λιγότερους από 5.000 κατοίκους (70% μη επιδοτούμενοι και 30% επιδοτούμενοι άνεργοι).

Η υπουργός Απασχόλησης, εν όψει της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας με την ΚΕΔΚΕ την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ότι αυτή η προσπάθεια συγκαταλέγεται στο κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τη διεθνή κρίση.

Πηγή: e-tipos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου