Σάββατο, Ιουνίου 06, 2009

ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ... ;)

Αντιδράσεις: 
by Manolis Michaletos ;)

Βρέθηκα κι εγώ απόψε στην μεγαλειώδη συγκέντρωση του Κώστα Καραμανλή στο Πεδίο του Άρεως και νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις από την αποψινή βραδιά.

Ως παλιός ΔΑΠίτης και πλέον ΟΝΝΕΔίτης έχω συμμετάσχει σε πάμπολλες πολιτικές εκδηλώσεις με λιγότερο ή περισσότερο πάθος κάθε φορά. Σ ε αυτές τις εκλογές να πώ την αλήθεια επηρεασμένος κι εγώ από διάφορα γεγονότα, όπως πολλοί συμπολίτες μας δεν είχα την ίδια διάθεση συμμετοχής. Κάτι η μεγάλη παραφιλολογία γύρω από σκανδαλώδεις υποθέσεις, η δυσαρέσκεια που λογικό είναι να υπάρχει ακόμα και σε μένα για κάποιες κινήσεις ,κάτι το καλοκαιράκι και η ίδια η φύση των εκλογών στις οποίες δεν διακυβεύεται η κυβέρνηση της χώρας με έκαναν να βλέπω την υπόθεση των ευρωεκλογών χαλαρά.

Πήγα όμως! Ξεκίνησα το μεσημέρι από το σπίτι μου και κατευθύνθηκα με την διάθεση που σας περιέγραψα στο Σύνταγμα όπου γνώριμα πρόσωπα φίλων ΟΝΝΕΔιτών με έντονη αγωνιστική διάθεση με υποδέχτηκαν. Πήγα γιατί παρά τις κάποιες επιφυλάξεις μου για την κυβερνητική πολιτική ,πιστεύω πως ο Καραμανλής και όραμα έχει και σχέδιο έχει για να οδηγήσει την χώρα μπροστά! Ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε εν μέσω μιας πρωτοφανούς διεθνούς κρίσης (έναν συγγενή να έχει κάποιος στο εξωτερικό θα το καταλάβει εύκολα ) και δεν πιστεύω ότι ο Παπανδρέου μπορεί να κυβερνήσει υπό αυτές τις συνθήκες….Εξάλλου μέχρι στιγμής καλά τα χουμε πάει σχετικά με τα εγγενή προβλήματα της οικονομίας μας και γιατί να μην συνεχίσουμε με τον Καραμανλή, όταν όλες μα όλες οι απαισιόδοξες προβλέψεις που ακούμε από Παπανδρέου και κανάλια δεν επιβεβαιώνονται;

Και δικαιώθηκα!! Η μεγαλειώδης πορεία από το Σύνταγμα στο Πεδίον του Άρεως μου θύμισε τα πρώτα μου φοιτητικά χρόνια το 2004 καθώς έβλεπα πρωτοφανή παλμό από την ΔΑΠ με μπροστάρισα την ΔΑΠ ΕΜΠ που φέτος ανέβηκε όπως και όλη η υπόλοιπη ΔΑΠ. Ακολουθούσαν οι διάφορες τοπικές οργανώσεις και το συμπέρασμα από την κουβέντα στα πηγαδάκια ήταν ένα : πάμε κι ότι γίνει, ας δώσουμε την μάχη με πάθος όπως όλες τις μάχες που δίνουμε , ας στηρίξουμε τον Καραμανλή για το καλό της χώρας μας.

Φτάνοντας μπροστά από την εξέδρα βλέπαμε το πλήθος συνέχεια να μεγαλώνει…..εν μέσω συνθημάτων φεύγω από την παρέα και κάνω έναν γύρο μόνος μου…Σκεφτόμουν διαρκώς τα συναισθήματα που χα πριν και αυτά που απέκτησα τώρα καθώς έβλεπα νέους, γέρους, μικρά παιδιά με ιερό ενθουσιασμό να λένε…ναι δεν ικανοποιηθήκαμε απόλυτα αλλά ήρθαμε να ακούσουμε τον Καραμανλή!! Και μάλιστα τα πούλμαν ήταν ελάχιστα πολλοί ήρθαν μόνοι τους!

Η ομιλία ξεκίνησε δυναμικά , παρόλη την βραχνιασμένη φωνή του προέδρου και πραγματικά ήταν η έκπληξη της βραδιάς! Ο Καραμανλής δεν μάσησε τα λόγια του και έκανε και αναφορές σε καυτά θέματα της κοινωνίας μας. Αν κάτι με σιγούρεψε δεν ήταν ούτε τα συνθήματα, ούτε ο παλμός της συγκέντρωσης αλλά αυτή καθεαυτή η ομιλία!

Πιο συγκεκριμένα ο Καραμανλής αναφέρθηκε:

• Στα σκάνδαλα που όπως είπε φτάνει πια το ΠΑΣΟΚ να μας περνάει για μειωμένης αντίληψης πολίτες όταν η SIEMENS συνιστά λάδωμα(ελεύθερη απόδοση) επί ημερών ΠΑΣΟΚ που εισέρεαν εκατοντάδες ευρώ στα κοματικά του ταμεία

• Στα λάθη λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν διεκδικούμε το αλάνθαστο, διεκδικούμε όμως ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας»

• Στην ανευθυνότητα του ΠΑΣΟΚ και στην απουσία σχεδίου του χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα παραδείγματα

• Στην πορεία της κρίσης και στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν

• Στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν με έμφαση σε αυτή της Ολυμπιακής που όπως χαρακτηριστικά είπε μας κόστιζε 30000000 ευρώ τον μήνα

• Στο θέμα της ασφάλειας και του Πανεπιστημιακού Ασύλου όπου είπε πως αν δεν πάρει άμεσα μέτρα η πανεπιστημιακή κοινότητα θα αναθεωρήσει συνολικά το καθεστώς του ασύλου λαμβάνοντας υπόψη την κοινωνία που δεν θέλει να τις επιβάλλονται οι ταραξίες

• Στο θέμα της μετανάστευσης λέγοντας πως οι Έλληνες δεν είμαστε ρατσιστές αλλά δεν είναι δυνατόν να διευκολύνουμε το σύγχρονο δουλεμπόριο το οποίο και επιπτώσεις σε αυτούς έχει και στην πατρίδα μας για αυτό και θα γίνουν προσπάθειες να περιοριστεί το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης που είναι επιζήμιο για τον τόπο

• Στους ιδιωτικούς υπαλλήλους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που επωμίζονται το μεγάλο βάρος τις οικονομικής κρίσης

• Στους νέους και τις νέες με ειδική μνεία στους ΟΝΝΕΔίτες που δίνουν με πίστη και θάρρος τους αγώνες τους βρισκόμενοι στην πρωτοπορία.

Συγκίνηση προκάλεσε όταν ο Πρωθυπουργός μας ζήτησε να σιγήσουμε στην μνήμη του αδικοχαμένου αστυνομικού που χτυπήθηκε πριν ενάμιση μήνα συην Κυψέλη και εξέπνευσε σήμερα. Με τρεμάμενη φωνή μίλησε για παλικάρι που με αυτοθυσία πάλεψε για το κοινό συμφέρον και μας κάνει να τιμούμε τους αστυνομικούς που έχουν ριχθεί στην μάχη κατά του εγκλήματος, καταδικάζοντας και από μέρους της αστυνομίας της ακρότητες.

Θα θελα σε αυτό το σημείο να κάνω ειδική αναφορά στο μέρος της ομιλίας του για τα εθνικά θέματα. Χαρακτηριστικά είπε πως ο δρόμος που διάλεξα με το βέτο στο κρατίδιο των Σκοπίων την ενεργειακή ανάκαμψη της Ελλάδος και την μετατροπή της σε κέντρο μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας, οι επιλογές μας στο κυπριακό και σε άλλα μείζονα θέματα συνιστούν δύσκολες αποφάσεις αλλά δεν θα αλλάξω πορεία με όποιο κόστος. Ε αυτό ήταν!! Εκεί έδειξε το πόσο μεγάλος ηγέτης είναι!!

Η ομιλία τέλειωσε εν μέσω μεγάλων επευφημήσεων που θύμιζαν 2004!

Ο Καραμανλής φώναζε κι αυτός συνθήματα…

Είπε αλήθειες, έδειξε πυγμή και τόλμη για τα δύσκολα…

Μίλησε στην καρδιά του κάθε Έλληνα όπως πάντα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου