Πέμπτη, Ιουλίου 09, 2009

Σφαλιάρες Νίμιτς στον Γιωργάκη...

Αντιδράσεις: 
Σίγουρα το paidi θα περίμενε πολλά περισσότερα από τη συνάντηση με τον συμπατριώτη του κ. Νίμιτς, αλλά για ακόμα μια φορά δεν του έκατσε μιας και ο κ. Νίμιτς όχι μόνο δεν έδωσε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τις νέες προτάσεις, αλλά ούτε καν αναφέρθηκε σε αυτές προφορικά.

Η μικροψυχία όμως με την οποία αντιμετωπίζει τα εθνικά ζητήματα ο Γιωργάκης, για να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη, έγινε εμφανής από τις πρώτες κιόλας κουβέντες που ανταλλάχθηκαν.

Αμέσως μετά το καλωσόρισμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με περίσσιο το υφάκι χαζοχαρούμενου ηγήτορα, ρώτησε τον κ. Νίμιτς πότε ήταν η τελευταία φορά που επισκέφθηκε την περιοχή, προφανώς για να εκμαιεύσει μια απάντηση που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά και να κατηγορήσει την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για ολιγωρία.

Ο κ. Νίμιτς δεν του έκανε τη χάρη και του εξήγησε ευγενικά πως ήταν πριν από ένα περίπου χρόνο μιας και μεσολάβησαν οι εθνικές εκλογές στα Σκόπια και οι Ευρωεκλογές στην Ελλάδα.

Το paidi όμως δεν το έβαλε κάτω και αποπειράθηκε να ξεδιπλώσει τη νοημοσύνη του αποκρινόμενος ότι σύντομα θα γίνουν και στην Ελλάδα εκλογές, για να εισπράξει από τον κ. Νίμιτς την αποστομωτική τάπα, ότι δηλαδή οι προεκλογικές περίοδοι δεν ευνοούν τις διαπραγματεύσεις

Βέβαια τα περισσότερα ΜΜΕ δεν έπαιξαν την τελευταία ατάκα του Νίμιτς, με την οποία έριχνε ξεγύριστη σφαλιάρα στο paidi.

Τα ερωτήματα είναι απλά. Αυτά που είπε, του ξέφυγαν πάνω στην προσπάθεια του να το παίξει κάποιος; Ή ήταν μια καλοσχεδιασμένη προσπάθεια για να τορπιλιστούν οι διαπραγματεύσεις;

2 σχόλια:

 1. ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΥΞΟΚΛΑΙΓΕΣΤΕ ΣΕ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.
  ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Οι εκλογές στην Ελλάδα κρίνονται συνήθως για 200-300 χιλιάδες ψήφους. Εάν αυτά που λέει ο Γιωργάκης περί ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ 500.000 – 1.000.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ τα κάνει πράξη, ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Όλοι αυτοί οι νεαροί Αλβανοί, Γεωργιανοί, Ρώσοι, Πακιστανοί, Ινδοί, κλπ ΠΡΟΦΑΝΩΣ θα ψηφίζουν για πάντα πασόκ , βάζοντας βέβαια συνεχώς και νέα εκβιαστικά αιτήματα, ένεκα του ότι θα έχουν το όπλο της ψήφου).
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ:
  ΟΚΤΩ θέσεις παρουσίασε ΕΠΙΣΗΜΑ ο Γιωργάκης για τους μετανάστες αμέσως μετά τις ευρωεκλογές (τα κανάλια τόθαψαν εντελώς το θέμα):
  ΘΕΣΗ 1) "Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος 0% λαθρομετανάστες."
  ΣΧΟΛΙΟ: Προσοχή στη λέξη, λέει ΛΑΘΡΟ-μετανάστες, όχι μετανάστες, διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε.
  ΘΕΣΗ 2) "Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, και σκληρή διεκδίκηση στην ΕΕ για περαιτέρω πόρους και στήριξη για την προστασία των κοινών μας συνόρων".
  ΣΧΟΛΙΟ:. Οι θαλάσσιες περιπολίες των ευρωπαϊκών συνόρων ξεκίνησαν το 2007, χάρη στην πίεση των μεσογειακών χωρών της ΕΕ, όπου πρωτοστάτησε ο Κ. Καραμανλής στη σύνοδο του 2006. Έτσι, από πέρυσι για πρώτη φορά τα ελληνικά σύνορα φυλάσσονται από τις ευρωπαϊκές δυνάμεις της FRONTEX, με ιταλικά και σλοβακικά ελικόπτερα, αεροσκάφη και ταχύπλοα. Ο Γιωργάκης ως υπουργός Εξωτερικών ούτε είχε πετύχει αλλά ούτε είχε κάν προσπαθήσει κάτι τέτοιο. Κατά τα άλλα, μιλάει σήμερα για αυστηρή φύλαξη των συνόρων με κοινοτική βοήθεια. Όπως είπαμε, talk is cheap...
  Παρακάμπτουμε τα διάφορα γνωστά ευχολόγια και ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ :
  ΘΕΣΗ 6) "Ένταξη των νομίμων μεταναστών στην κοινωνία μας, με σοβαρές πολιτικές στο χώρο της παιδείας, της καταπολέμησης της μαύρης εργασίας, της απόδοσης του δικαιώματος της ιθαγένειας σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και ιδιαίτερα στους νέους της δεύτερης γενιάς."
  ΣΧΟΛΙΟ: Ο Γιωργάκης ευθέως, εξαγγέλλει τη ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ (προσοχή! όχι την απλή νομιμοποίηση με άδεια παραμονής, αλλά τη ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ, δηλαδή ΚΑΙ ΨΗΦΟΥ) στους μετανάστες
  ΘΕΣΗ 7) "Διαμόρφωση και εφαρμογή μιας σχεδιασμένης πολιτικής προσέλκυσης εργατικού δυναμικού στους τομείς όπου υπάρχουν μεγάλες εποχιακές ή μονιμότερες ανάγκες».
  ΣΧΟΛΙΟ: Ο Γιωργάκης εξαγγέλλει ευθέως την προσέλκυση και άλλων μεταναστών, εκτός των 2 εκατομμυρίων που ήδη βρίσκονται παράνομα εδώ (καταλαβαίνουμε όλοι πόσο θα πάει η ανεργία στους κανονικούς Έλληνες).
  ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ:
  Ο Γιωργάκης, έστω με «καμουφλάζ», μας έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του... κανείς μας δε μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν προειδοποιηθήκαμε...
  Αν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ βγει πρώτο κόμμα και πάρει το «μπόνους» των 40 εδρών, θα μπορέσει με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ή των Οικολόγων του Τρεμόπουλου να περάσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προαναγγέλλει : δηλαδή να δώσει αυτόματα την ελληνική ιθαγένεια (και το δικαίωμα ψήφου) σε όλους τους μετανάστες δεύτερης γενιάς, και σε πολλούς από την πρώτη γενιά... Μιλάμε για 500.000 – 1.000.000 καινούριους ψηφοφόρους, που θα αλλάξουν για πάντα τον πολιτικό χάρτη της χώρας... που θα βγάζουν κυβέρνηση... και θα επιβάλουν με τα αιτήματά τους (ίδρυση τζαμιών, σχολεία στη γλώσσα τους κλπ.), την «πολυπολιτισμική κοινωνία» που απέτυχε σε όλη την Ευρώπη, και που την οραματίζεται ο Γιωργάκης για την Ελλάδα μας. ...
  Ο Γιωργάκης, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη χαοτική πανσπερμία της Αμερικής, μπορεί να λέει ότι του κατεβάζει η (κατά ορισμένους επικίνδυνα επιπόλαια) κούτρα του.
  Τα θέμα είναι, αυτές οι χαζαμάρες του Γιωργάκη τι επιπτώσεις θα έχουν στη ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ, ειδικά όταν είναι ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕΣ.
  Έλληνες πολίτες, θα το αφήσουμε αυτό να συμβεί;
  Κυκλοφορήστε αυτό το θέμα…, είναι σοβαρότερο και από την παγκόσμια οικονομική κρίση.
  Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
  Και να μην έχει κανείς μας το ελαφρυντικό της άγνοιας, αν ψηφίσει Γιωργάκη..."

  Αποσπάσματα από πλήρες άρθρο :
  http://www.enkripto.com/2009/07/blog-post_7368.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΤΖΑΚ-ΠΟΤ
  Ο Γιωργάκης προορίζεται από τους αμερικανούς να είναι ο ΙΔΕΩΔΗΣ πρωθυπουργός άλλης μιας υποτελούς αποικίας τους στη βαλκανική.
  ΚΑΙ αργόστροφος ΚΑΙ δοσίλογος ΚΑΙ μισός (εξ’ αίματος) αμερικάνος.
  Εντάξει, με τους γνωστούς 4 καναλάρχες (Μπόμπολα, Λαμπράκη, Κυριακού, Αλαφούζο) ξέρουμε ότι τα έχουν συμφωνήσει.
  ΕΜΑΣ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝ ή ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή