Δευτέρα, Αυγούστου 10, 2009

Ο μηχανισμός εξουσίας του ΠΑΣΟΚ δεν έπαψε ποτέ να ελέγχει την κρατική μηχανή, συνεχώς έστελνε τα δικά του μηνύματα...

Αντιδράσεις: 
Δυστυχώς στη Νέα Δημοκρατία δεν συνειδητοποιείσαν πως ναι μεν εκλέχτηκαν κυβέρνηση, πλην όμως οι υπάλληλοι που δουλεύουν στα υπουργεία, τόσο υψηλόβαθμοι, όσο και χαμηλόβαθμοι, εξακολουθούν να είναι άτομα του ΠΑΣΟΚ ... και φυσικά να το αβαντάρουν.

Που αλλού στον κόσμο ακούστηκε οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης, το Μάρτη του 2004, μπαίνοντας την πρώτη μέρα στα υπουργεία, να τα βρίσκουν ρημαγμένα και τους υπολογιστές αποψιλωμένους...


«Γιατί καταστράφηκαν τα αρχεία;

[...]Η πρώτη έκπληξη, όμως, για τους νέους υπουργούς ήρθε χτες, όταν διαπίστωσαν ότι οι σκληροί δίσκοι των ηλεκτρονικών υπολογιστών στα γραφεία Τύπου των υπουργείων ήταν κατεστραμμένοι! Διαγράφηκαν ακόμη και τα τηλέφωνα και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των διαπιστευμένων - ανά υπουργείο - συντακτών. «Γιατί έγινε αυτό» ρωτήσαμε χτες υπάλληλο ενός γραφείου Τύπου. «Μου φαίνεται πολύ κουτό» μας απάντησε «δεν μπορώ να το κατανοήσω». Το ίδιο ερώτημα έχουμε και εμείς. Γιατί να καταστραφούν οι σκληροί δίσκοι και τα αρχεία; Μήπως, έκρυβαν κάτι εκεί, ή, τα θεωρούσαν περιουσία τους;»

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ - Παρασκευή 12 Μάρτη 2004


Φυσικά η πράξη αυτή, αποτελούσε μια πρώτη δήλωση προς τους νέους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας από το σύστημα ΠΑΣΟΚ, σα να τους έλεγαν "εμείς σας έχουμε γραμμένους"...

Αυτό προϋποθέτει εκτός από τη σχετική ψυχολογία, αυτών που έκαναν τη "δουλεία" (προφανώς υπαλλήλων), και το σχετικό αίσθημα σιγουριάς πως μπορεί η Νέα Δημοκρατία να κυβερνά, αλλά το σύστημα εξουσίας του ΠΑΣΟΚ τους προστατεύει.

Ακόμα, η πράξη αυτή καταδικνείει όχι μόνο πως το σύστημα εξουσίας του ΠΑΣΟΚ είναι υπαρκτό, αλλά και την ισχύει που έχουν στον κρατικό μηχανισμό τα άτομα που το απαρτίζουν.

Άρα όταν τόσο εύκολα οι εγκάθετοι στο σύστημα ΠΑΣΟΚ σηκώνουν από τα υπουργεία σκληρούς δίσκους, δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς πως δεν έχουν προβεί και σε άλλες, ίσως "σημαντικότερες", ενέργειες...

1 σχόλιο:

  1. Το σύστημα ΠΑΣΟΚ, είναι βαθιά ριζωμένο μέσα στη δημόσια διοίκηση, αλλά δυστυχώς ακόμη και στον ιδ. τομέα. Αυτά τα 5 χρόνια το μόνο που πιστεύω ότι κατάφερε η ΝΔ ήταν να περιορίσει λίγο τη δράση του. ΑΥτό που διακαώς περιμένει αυτό το σύστημα είναι ηα αναζωπύρωσή του. Αδημονούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή