Πέμπτη, Απριλίου 08, 2010

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ @ KLIK Magazine

Αντιδράσεις: 

Ανδρέας Παπαμιμίκος : «Στο χέρι μας είναι»

Τι κάνει κλικ στη ζωή του Ανδρέα Παπαμιμίκου, εκτός της πολιτικής?

Πολλά. Η ενασχόληση με τα κοινά είναι κομμάτι της ζωής μου και όχι όλη μου η ζωή. Προτεραιότητα έχουν η οικογένειά μου, οι φίλες μου και οι φίλοι μου, και στον ελεύθερο χρόνο μου πάντα το ποδόσφαιρο. Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται.

Τι λόγο έχει ένας νέος άνθρωπος να ασχοληθεί με την πολιτική και μάλιστα μέσω κάποιας πολιτικής νεολαίας?

Πολλούς λόγους. Μέσα από την ενεργή ενασχόληση μπορούμε να προτείνουμε, να διεκδικούμε. Είμαστε νέοι και θέλουμε να δημιουργήσουμε το μέλλον μας. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη συμμετοχή. Η πολιτική δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους. Δεν έχουμε την πολυτέλεια. Βέβαια, θα μου πείτε πως κάνει ό,τι μπορεί για αυτό και θα έχετε δίκιο. Η πολιτική είναι μακριά από τους νέους και τα προβλήματα μας. Περισσότερο τα δημιουργεί, παρά τα λύνει. Πρέπει, λοιπόν, να συμμετέχουμε για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση, να αλλάξουμε την πολιτική.

Ποιό είναι το όραμα σου για τη σύγχρονη νεολαία?

Έχει άμεση σχέση με όσα σας είπα προηγουμένως. Θέλω η γενιά μας να δημιουργήσει, να γράψει τη δική της ιστορία, να αλλάξει όσα μας πληγώνουν. Είμαστε νέοι, δημιουργικοί. Έχουμε περισσότερα ερεθίσματα και περισσότερα εφόδια από τις προηγούμενες γενιές, αντιμετωπίζουμε, όμως και περισσότερες προκλήσεις. Η οικονομική κρίση είναι μόνο μία από αυτές. Η πολιτική, η κοινωνία, η οικονομία περνούν μια κρίσιμη φάση. Εμείς πρέπει να είμαστε παρόντες, όχι ως μέρος των προβλημάτων, αλλά ως φορείς των λύσεων. Χρειαζόμαστε ένα συλλογικό όραμα, να ενωθούμε για την αλλαγή με συγκεκριμένες προτάσεις και δημιουργική στάση. Δεν μπορούμε να είμαστε στην απ’ έξω. Το μέλλον μας είναι δική μας υπόθεση.

Αν θα μπορούσες να αλλάξεις κάτι στο πολιτικό σκηνικό, τι θα ήταν?

Ο κατάλογος είναι σίγουρα μακρύς: αναποτελεσματικότητα, αδράνεια, διαφθορά, διαπλοκή, αναξιοκρατία, ανευθυνότητα και λαϊκισμός, όταν για παράδειγμα η πολιτική αντιπαράθεση δεν είναι επί της ουσίας, αλλά για τις εντυπώσεις, ή όταν αποφάσεις παίρνονται με βάση τα μικροκομματικά συμφέροντα, με το τι συμφέρει το κόμμα και όχι τον τόπο. Με ενοχλεί, επίσης, το ότι δίνεται τόση έμφαση στην παραπολιτική, στο «κίτρινο» που βγάζει είδηση και όχι στην πολιτική και το ουσιαστικό.

Ποιά είναι η καθημερινότητα σου?

Αυτό τον καιρό οι συναντήσεις και οι συζητήσεις με νέους σε όλη την Ελλάδα, μέλη της ΟΝΝΕΔ και μη, για τα ζητήματα της οργάνωσής μας, για τα ζητήματα της νέας γενιάς, καθώς και η επικοινωνία μου μαζί τους μέσω του διαδικτύου κυριαρχούν στην καθημερινότητα μου. Με ενδιαφέρει να συναντήσω και να ακούσω όσο πιο πολλούς νέους. Συζητάμε τις προτάσεις μου, τις δικές τους. Ακούω τα παράπονα τους. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Όλοι νομίζουν ότι η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. ανοίγει με τις εκλογές στις 18 Απριλίου. Εγώ λέω ότι ήδη έχει ανοίξει. Η ανοιχτή Ο.Ν.ΝΕ.Δ. μονοπωλεί την καθημερινότητά μου.

Ποια είναι η φράση που σε χαρακτηρίζει?

Αγαπημένες μου φράσεις είναι δυο συνθήματα που είδα ως πρωτοετής σε αφίσες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: «αξίζουμε περισσότερα» και «τα καλύτερα μας χρόνια είναι αυτά που έρχονται». Προσθέτω το «στο χέρι μας είναι».

Τι εύχεσαι στους υπόλοιπους υποψήφιους για την εκλογή προέδρου της ΟΝΝΕΔ?

Καλή δύναμη! Να δώσουμε όλοι μαζί έναν όμορφο, δίκαιο, καθαρό αγώνα και να αναδείξουμε νικητές τους νέους, την Ο.Ν.ΝΕ.Δ., τις ανοιχτές διαδικασίες. Ξέρετε, γράφουμε την ιστορία της γενιάς μας στη μεγαλύτερη πολιτική νεολαία της χώρας. Αυτό είναι μεγάλη ευθύνη.

Γιατί κάποιος νέος να ασχοληθεί με τις εκλογές τις ΟΝΝΕΔ?

Για όλους του λόγους που σας είπα. Πρέπει να είμαστε ενεργοί. Πρέπει εμείς να αλλάξουμε την πολιτική. Αυτή μπορεί να είναι η ιστορία της γενιά μας. Οι προκλήσεις είναι κοινές. Ο αγώνας μας είναι κοινός. Στην Ο.Ν.ΝΕ.Δ το καταλαβαίνουμε κάνουμε ένα τολμηρό άνοιγμα στην κοινωνία, με το άνοιγμα των διαδικασιών. Θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους νέους. Και για κάτι επιπλέον, όσα πιστεύουμε στην Ο.Ν.ΝΕ.Δ., η ελευθερία, οι ίσες ευκαιρίες, η πρόοδος, η ανοιχτή κοινωνία, η ανοιχτή οικονομία, η ανταγωνιστικότητα, είναι όσα χρειαζόμαστε.

Γιατί κάποιος που προσέλθει στις εκλογές να ψηφίσει εσένα και όχι κάποιον άλλο υποψήφιο?

Έχω παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για τις οργανωτικές αλλαγές και τη δράση της ΟΝΝΕΔ. Με ενδιαφέρει η Οργάνωση μας να λειτουργεί Δημοκρατικά και να είναι ανοιχτή σε όλους, να είναι δραστήρια στις τοπικές κοινωνίες, να συνεργάζεται με την κοινωνία των πολιτών, να διεκδικεί για όλους τους νέους.

Συνέντευξη του Ανδρέα Παπαμιμίκου, υποψήφιου για την εκλογή προέδρου της ΟΝΝΕΔ, λίγες μέρες πριν τις εκλογές στην Δανάη Πάσσα.

πηγή: http://www.klik.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου