Τετάρτη, Μαΐου 26, 2010

Η ώρα του απολογισμού και των μεγάλων αποφάσεων.

Αντιδράσεις: 

του Σάββα Καλεντερίδη.

Ο πίνακας εξέλιξης του εξωτερικού χρέους από το 1974 μέχρι σήμερα. Αξίζει να τον αναλύσουμε με θάρος και ειλικρίνια.

Το 2004 επιχειρήθηκε η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, με το κατάπτυστο Σχέδιο Ανάν, που βρέθηκαν Έλληνες πολιτικοί σε Ελλάδα και Κύπρο να το υποστηρίξουν. Στόχος του σχεδίου δεν ήταν μόνο η διάλυση του κράτους της Κύπρου, αλλά και της Ελλάδος. Απλά, η διάλυση θα άρχιζε από τη Λευκωσία και την Κύπρο και θα κατέληγε στην Αθήνα και την Ελλάδα. Τότε αποτράπηκε η εξέλιξη αυτή, μετά το ΟΧΙ του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου και όλων όσων στάθηκαν στο πλευρό του, εκείνες τις μεγάλες στιγμές.
Το 2010, με τη Συμφωνία Ελλάδος – ΔΝΤ/Ε.Ε., επιχειρείται ανοικτά η ακύρωση αυτής της έστω και υπερχρεωμένης Ελληνικής Δημοκρατίας, της εθνικής μας κυριαρχίας-ανεξαρτησίας και η ίσως η ολοκληρωτική διάλυση της χώρας μας.
Μετά από την υπογραφή αυτής της συμφωνίας, το μέλλον της Ελλάδας και του Ελληνισμού προβλέπεται δυσοίωνο. Το εξωτερικό χρέος της χώρας είναι ήδη σε ποσοστό 120% επί του ΑΕΠ, ενώ μετά την ολοκλήρωση της εκταμίευσης του πακέτου των 110 δις ευρώ από ΔΝΤ-Ε.Ε. θα ξεπεράσει το 150% του ΑΕΠ. Η άποψή μας είναι ότι στο σημείο που φθάσαμε, η αποφυγή της χρεοκοπίας ήταν αδύνατη χωρίς τη βοήθεια της Ε.Ε., και αν αυτό δεν επαρκούσε, και του ΔΝΤ.
Είναι, επίσης, παράλογο και άδικο να φορτώνονται όλες οι ευθύνες στην παρούσα κυβέρνηση, παρά τα προεκλογικά Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου