Κυριακή, Δεκεμβρίου 26, 2010

Πρωταθλητές στη διαφθορά κόμματα, κοινοβουλευτικοί θεσμοί και ΜΜΕ!

Αντιδράσεις: 

Τα πολιτικά κόμματα, οι κοινοβουλευτικοί θεσμοί και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι οι πιο διεφθαρμένοι θεσμοί στη χώρα, σύμφωνα με το βαρόμετρο της Διεθνούς Διαφάνειας που δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της διαφθοράς, χθες.

Μάλιστα, τα τελευταία 3 χρόνια η κοινή γνώμη εκτιμά ότι η διαφθορά αυξήθηκε, ενώ οι πολίτες πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να καταπολεμήσουν την διαφθορά.

Η διεθνής διαφάνεια Ελλάς παρουσίασε και τις προτάσεις της για το μαύρο πολιτικό χρήμα.

Περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η αναβάθμιση του ελεγκτικού μηχανισμού, δηλαδή της επιτροπής ελέγχου για τις εκλογικές δαπάνες κομμάτων και υποψηφίων.

Επίσης, η χρηματοδότηση κομμάτων και υποψηφίων πρέπει να γίνεται μόνο μέσω ενός και μοναδικού τραπεζικού λογαριασμού και να επιτρέπεται από φυσικά και νομικά πρόσωπα με θέσπιση ανώτατου ορίου (στις χρηματοδοτήσεις).

Επιπλέον, είναι απαραίτητο τα πολιτικά κόμματα να τηρούν βιβλία τρίτης κατηγορίας και να γίνεται οικονομική αποτίμηση από εταιρείες δημοσκοπήσεων και διαφημιστικές εταιρείες, καθώς στις συναλλαγές τους με τα κόμματα διακινείται μαύρο πολιτικό χρήμα.

Πηγή: http://openpress-gr.blogspot.com/2010/12/blog-post_09.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου