Κυριακή, Σεπτεμβρίου 18, 2011

Σόου E. Bενιζέλου: "Αποφάσισα και διατάζω να μην... μιλάτε"!

Αντιδράσεις: 
Πρέπει να έχει γίνει πραγματικά χαμός στο κυβερνητικό στρατόπεδο από τα γκάζια του Γ. Παπανδρέου προς τον Ε. Βενιζέλο ("Γιατί με γύρισες πίσω;" του φώναζε) για να χάσει την ψυχραιμία του σε τέτοιο βαθμό ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος και να βγει σε εθνικό δίκτυο και με... στρατιωτικού τύπου διάγγελμα να απαγορεύει σε πολιτικούς του αντιπάλους και δημοσιογράφους να ασκούν κριτική στους χειρισμούς του ίδιου και στην κυβερνητική πολιτική.


Το στρατιωτικό διάταγμα Βενιζέλου ήταν πραγματικά εντυπωσιακό: Θύμιζε την επαύριο της Μικρασιατικής Καταστροφής, όταν η τότε κυβέρνηση αναζητούσε εξιλαστήρια θύματα για να καλύψεi τις τεράστιες ευθύνες της.

Το ότι επιτέθηκε ανοίκεια στον Α. Σαμαρά, είναι θέμα του Α. Σαμαρά να απαντήσει. Το ότι επιτέθηκε στους δημοσιογράφους και στον Τύπο (είναι εξαiρετικά της μόδας η κυβέρνηση να επιτίθεται στον Τύπο όταν αυτός δεν "γλύφει") επειδή αυτά που γράφουν τα διαβάζουν και στο εξωτερικό, είναι αρμοδιότητας της ψυχιατρικής επιστήμης.

Είναι βέβαια πρόσφατη η "στρατιωτική πειθαρχία" που ζήτησε από την αξιωματική αντιπολίτευση στις αποφάσεις του ιδίου, αλλά φαίνεται ότι είναι πολύ... χαλαρός με τους φαντάρους της Ν.Δ. και δεν εκτελούν κανονικά τις ασκήσεις του...

Κατά τα λοιπά, στην αυριανή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί μετά την τηλεδιάσκεψη με την τρόικα παρέπεμψε ο υπουργός Οικονομικών, την εξειδίκευση των νέων μέτρων για τα οποία συνεδρίαζε σήμερα η ίδια επιτροπή, χωρίς όμως να καταλήξει σε κάτι ανακοινώσιμο.

Αυτός, φαίνεται ότι είναι και ο πραγματικός λόγος που γύρισε πίσω άρον-άρον τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου: Να είναι και αυτός παρών στην ανακοίνωση των νέων μέτρων, δηλαδή άμεση απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, μισθοί των 1.000 ευρώ για δημοσίους υπαλλήλους των 25 ετών κλπ. κλπ.

Πηγή: defencenet.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου